"Mari Saya Dedahkan Bagaimana Strategi Hasilkan RM100,000 Dengan Bisnes Produk Digital!"


Oleh: Rahman Basri

Ini adalah antara sebahagian jualan produk digital saya yang dah cecah lebih RM100,000 untuk beberapa bulan ini.

Apa yang menariknya bila kita menjual produk digital seperti ebook, video, software dll..

Kita boleh jual unlimited. Tanpa perlu keluar kos raw material yang kena repeat setiap kuantiti..

Macam, produk fizikal kita kena restock minimum 1 ribu unit kat kilang, perlu modal atleast RM10K cash..

Itu tak termasuk kos untuk marketing lagi..

Kalau produk digital ni, kita dah tak perlu restock, cuma kena update sahaja content di dalam panduan tersebut.

Alhamdulillah sepanjang hampir 10 tahun dalam dunia produk digital ni, saya perasan ada ramai juga yang turut mencuba menjual produk digital ni, tapi malangnya masih ramai yang tak boleh sustain lama.

Sebab kebanyakan mereka hanya buat secara short term. Tiada strategi long term.

Jika dibuat dengan strategi yang betul. Insyaallah bisnes produk digital anda boleh sustain lama dan beri pulangan lumayan.

Buktinya, salah seorang student saya berjaya hasilkan RM1,037,857.00 jualan untuk produk digital beliau.

Alhamdulillah, selepas belajar selok belok bisnes produk digital dengan Tuan Rahman Basri, jumlah jualan untuk produk digital saya telah mencecah sehingga RM1 juta untuk tahun ini!

Zul Ariffin Maarof
Zul Ariffin Maarof Entreprenuer

 

Ini pula student saya yang baru sahaja hasilkan RM129,550.00 selepas 2 bulan menjual produk digital beliau di internet.

Alhamdulillah, terima kasih tuan Rahman Basri kerana berkongsi ilmu power tentang bisnes produk digital.

Selama 2 bulan praktikkan ilmu yang diajar, sales saya dah cecah RM129k!

Asyraf Azmin
Asyraf Azmin Entreprenuer

"Bagaimana, Anda Dah Nampak Potensi Bisnes Produk Digital?"


Hai. Salam perkenalan daripada saya, Rahman Basri.

Untuk pengetahuan anda, saya dah jalankan bisnes produk digital sejak 2009 lagi.

Membina perniagaan di internet bukanlah suatu yang mudah jika kita tiada ilmu. Dan ini yang berlaku ketika saya mula-mula berjinak dengan bidang ini.

Pada pertengahan tahun 2009, semasa saya mula-mula terlibat secara part-time dalam perniagaan internet, tiada panduan atau tutorial yang benar-benar spesifik yang mengajar bagaimana untuk membina perniagaan sebenar di internet. Jika ada pun, ianya hanya fokus kepada satu-satu bahagian tertentu sahaja dan ia memerlukan pelaburan masa & wang ringgit yang banyak untuk menguasai satu-satu perkara dalam perniagaan internet.

Sebagai seorang pelajar universiti ketika itu, pilihan untuk menyertai seminar & kursus perniagaan internet adalah sangat terhad. Terhad dari segi kewangan dan kekangan masa. Justeru saya banyak luangkan masa untuk mengkaji dan menerokai ilmu perniagaan internet melalui sumber-sumber yang ada, sama ada melalui pembacaan dan carian di Google dan Youtube. Memang tidak dapat dinafikan, ianya sangat mencabar, namun ia mengajar saya erti kesabaran untuk menimba ilmu.

Alhamdulillah, dalam tempoh hampir 10 tahun bergiat secara aktif di dalam bidang perniagaan produk digital ini, saya belajar banyak ilmu dan menimba pengalaman terutamanya dalam memilih model perniagaan yang menguntungkan dengan risiko yang rendah. Saya juga banyak dijemput untuk berkongsi ilmu dan pengalaman dalam bidang perniagaan ini.

Konsep bisnes produk digital sebenarnya mudah – bagaimana anda jadikan masalah yang dihadapi oleh ramai orang sebagai peluang kepada anda, iaitu anda mendapat keuntungan dengan membantu pelanggan anda mencapai impian dan harapan mereka. Situasi sebegini memberikan manfaat kepada kedua-dua pihak.

Konsep sebeginilah yang telah saya mula terapkan dalam perniagaan saya, dan ianya telah memberi hasil yang amat mengejutkan!

Sebenarnya sejak 2009, fokus perniagaan internet saya yang jalankan adalah berasaskan produk informasi dalam bentuk digital (ebook & video tutorial).

Produk digital pertama yang saya hasilkan ialah Tutorial Asas Photoshop. Ianya berkaitan panduan menghasilkan design asas menggunakan perisian Adobe Photoshop. Saya jualkan dengan harga RM50.

Alhamdulillah, dengan panduan ini saya berjaya hasilkan RM1000 saya yang pertama semasa masih menuntut di universiti lagi. Ketika rakan sekuliah saya sibuk dengan bekerja part-time di restoran untuk menampung keperluan dan belanja di universiti, saya hanya luangkan masa di depan laptop bilik kolej saya untuk siapkan tutorial dan menjualkannya secara online.

Yang menariknya, keuntungan yang saya peroleh hampir 100% kerana kos menghasilkan produk informasi ini sangat rendah dan minimal.

Justeru saya sangat berhasrat untuk berkongsi dengan anda strategi dan langkah demi langkah bagaimana saya menjual produk informasi ini di internet.

Bagi anda berminat untuk belajar cara bagaimana menghasilkan produk informasi digital yang boleh berikan pendapatan pasif setiap bulan, saya jemput anda untuk sertai akademi online bersama saya.

Di ruangan akademi online ini, saya ada sediakan tutorial & panduan yang anda boleh rujuk dari semasa ke semasa untuk belajar langkah demi langkah bagaimana membina perniagaan produk digital dan capai RM100,000 pertama anda!

Lihat antara panduan yang anda bakal peroleh dengan menyertai akademi online ini:

#1 - Rahsia Bisnes Produk Digital

Di dalam pakej video tutorial ini, saya ada terangkan langkah demi langkah bagaimana menghasilkan produk digital yang boleh berikan pendapatan pasif setiap bulan kepada anda.

Ia adalah cara yang sama yang saya dah gunakan sejak tahun 2009 hinggalah tahun ini untuk hasilkan kesemua produk digital yang saya di internet.

Alhamdulillah sepanjang 10 tahun ni, kebanyakan produk digital saya ini telah beri pulangan yang lumayan sehingga hari ini.

Ya, anda hanya perlu follow step-by-step, Insyaallah mudah faham dan lebih praktikal.

Harga asal RM190. Anda boleh lihat maklumatnya di sini.

#2 - Program 21 Hari Kumpul List

Modul ini agak berbeza dengan kebanyakan panduan saya yang lain.

Setiap hari akan ada tugasan khas yang diberikan sebagai latihan untuk praktikan ilmu yang anda pelajari.

Anda akan belajar mengumpul list satu per satu.

Anda mungkin terfikir mengumpul list ini mempunyai pelbagai proses yang sukar. jangan bimbang kerana saya dedahkan strategi untuk anda mengumpul list dengan cara yang paling mudah.

Anda hanya perlu follow. Insyaallah berjaya.

Bukan itu sahaja, anda juga akan belajar bagaimana untuk menulis emel yang boleh menjual, kerana tujuan anda mengumpul list ialah untuk tingkatkan jualan dan buat lebih banyak duit.

Saya tunjukkan template yang anda boleh ubah suai mengikut bisnes yang anda sedang jalankan.

Saya tahu ramai antara kita memang sangat sibuk setiap hari dengan komitmen dan keperluan masing-masing, justeru saya sediakan lesson harian yang anda boleh follow tanpa perlu luangkan masa yang panjang.

Sehari anda hanya perlu 1-2 jam pun dah memadai untuk praktikkan strategi yang saya kongsikan.

Program ini adalah 10% teori, dan 90% praktikal.

Secara ringkasnya, melalui program ini anda akan belajar selama 21 hari (secara online) untuk anda kumpul sekurang-kurangnya 500-1,000 (targeted) email list setiap bulan dan jana pendapatan yang berterusan melalui online.

Harga asal RM297. Anda boleh lihat maklumatnya di sini.

Selepas belajar dengan Tuan Rahman Basri, pada tahun pertama saya terus kumpul email list seperti yang ditunjukkan oleh beliau sehingga saya mampu menjana 5 angka dan ketika itu hampir RM80,000!

Pada tahun berikutnya, dengan email list yang saya kumpul, saya berjaya hasilkan pendapatan sehingga RM100,000 ke RM200,000 dalam bidang hartanah.

 Saufi Karim
Saufi Karim Pelabur Hartanah

Tahun lepas, atas bantuan Tuan Rahman Basri, saya berjaya kumpul lebih 1,000+ database email list. Daripada list tersebut saya telah promosikan beberapa produk kepada subscriber.

Jumlah jualan saya untuk produk tersebut sahaja telah mencecah sehingga RM11,000+ dalam tempoh hanya sebulan promosi!

Bukhari Ryo
Bukhari Ryo Bekas Engineer

#3 - Affiliate Method

Ini adalah antara panduan yang mengajar tentang strategi affiliate marketing secara terperinci dan evergreen.

Secara asasnya, affiliate marketing mempunyai fundamental yang sama jika kita nak jual produk digital. Bezanya cuma produk yang anda promosikan ini bukanlah produk anda sendiri, tetapi adalah produk orang lain dan anda bertindak sebagai ejen (promoter) untuk produk tersebut.

Dan jika anda berjaya menghasilkan jualan, maka anda akan dibayar komisyen. As simple like that. Takda yang pelik pun dengan bisnes affiliate ini.

Saya sendiri secara personal sangat suka dengan konsep affiliate marketing ini, kerana apabila saya ingin menjual produk saya sendiri, saya hanya perlu apply strategi yang sama untuk hasilkan jualan produk saya.

Alhamdulillah melalui strategi yang diajarkan di dalam panduan ini, sudah mereka yang berjaya hasilkan komisyen ribuan ringgit untuk produk affiliate tempatan sahaja!

Harga asal RM90. Anda boleh lihat maklumatnya di sini.

Selepas belajar strategi Affiliate Method, saya berjaya berjaya hit jualan sehingga RM121,175.00 dalam tempoh 2 bulan sahaja tanpa perlu menjual produk sendiri!

Mahmud Roslan
Mahmud Roslan Affiliate Marketer

#4 - Seni Emel

Saya telah menulis emel untuk marketing sejak 2009 lagi.

Jadi jika anda buntu untuk mencari idea bagaimana menulis emel yang boleh menjentik emosi prospek anda untuk membeli, anda boleh rujuk panduan ini.

Saya akan kongsikan cara bagaimana menulis emel dengan berkesan.

Ia mendedahkan strategi dan kaedah mudah bagaimana untuk menulis emel yang boleh menghasilkan jualan lumayan.

Anda mungkin terfikir menulis emel ini bukan kepakaran anda. Jangan bimbang kerana saya kongsikan kaedah untuk anda mula menulis emel dengan cara yang praktikal, dan boleh digunakan oleh ramai orang.

Bukan itu sahaja, anda juga akan belajar bagaimana untuk menulis emel yang boleh menjual dan kaut keuntungan lumayan secara konsisten.

Saya tahu ramai antara kita memang sangat sibuk setiap hari dengan komitmen dan keperluan masing-masing, justeru saya sediakan contoh-contoh emel yang anda boleh jadikan rujukan untuk anda follow tanpa perlu pening kepala.

Di dalam ebook ini, anda akan diajar bagaimana untuk anda mula praktik menulis emel setiap hari. Ia akan mengasah kreativiti anda dalam menulis emel.

Harga asal RM50. Anda boleh lihat maklumatnya di sini.

Dalam tempoh 24 jam, selepas praktikkan kaedah penulisan emel Tuan Rahman, lebih 500 orang telah membeli produk yang saya promosikan.

Dan, Alhamdulillah saya telah hasilkan lebih RM40,000 jualan dalam tempoh tersebut!

Zul Ariffin Maarof
Zul Ariffin Maarof Entreprenuer

#5 - Seni Facebook Ads

Tidak lengkap ilmu marketing jika anda tidak belajar seni pengiklanan di Facebook Ads.

Insyaallah, di dalam panduan ini akan menerangkan bagaimana membina kempen pengiklanan di Facebook Ads dengan cara yang lebih berkesan berbanding pesaing anda.

Di dalam tutorial ini saya ada kongsikan punca utama mengapa prospek masih belum membeli produk yang anda tawarkan kepada mereka. Dan ramai usahawan yang terlepas pandang perkara ini semasa membuat iklan!

Panduan ini akan mengajar anda step by step bagaimana membina iklan di Facebook ads yang lebih berkesan, dengan cara yang lebih mudah dan praktikal.

Apa yang paling penting ialah anda juga akan belajar bagaimana untuk bina iklan yang boleh perkenalkan bisnes anda kepada target audience (prospek) yang betul.

Dan yang paling best ialah teknik copywriting menulis ayat iklan yang lebih santai, tapi sangat berkesan menghasilkan jualan yang lumayan.

Harga asal RM50.

#6 - Seni Facebook Group

'Seni Facebook Group' ini adalah antara strategi zero cost marketing yang anda boleh gunakan untuk pemasaran percuma di Facebook group.

Panduan ini akan bantu anda dapatkan pelawat dengan mudah melalui Facebook group secara percuma setiap hari.

Antara perkara penting yang saya dedahkan di dalam panduan ini ialah strategi bagaimana anda boleh menjual tanpa orang lain perasan anda sedang menjual (selling without selling) di dalam facebook group.

Percayalah jika anda dapat kuasai teknik ini, anda sudah boleh jimat banyak wang anda dengan menggunakan zero cost marketing ini!

Harga asal RM100.

#7 - Seni Close Sale

Sebagai tambahan rujukan buat anda yang ingin menjual produk fizikal di internet..

Ebook Seni Close Sale adalah jawapan untuk anda.

Ia merupakan kajian kes sebenar yang akan mendedahkan strategi untuk anda menjual produk kepada pelanggan anda.

Ia berdasarkan pengalaman saya dan partner membina kempen promosi produk fizikal melalui Facebook Ads.

Saya akan tunjukkan bagaimana anda boleh lakukan proses close sale untuk produk anda. Ia merangkumi strategi yang betul untuk anda membina iklan, follow up, database management dan close sale.

Ia diterangkan langkah-demi-langkah.

Jika anda baru nak mencuba menjual produk fizikal anda di internet, sama ada secara dropship ataupun pengedar. Ia juga sesuai untuk anda.

Setiap ayat copywriting, skrip follow up dan close sale akan ditunjukkan yang anda boleh jadikan rujukan, kemudian copy, edit & terus buat profit.

Dan untuk memudahkan anda, saya sertakan sekali contoh skrip & template isi tempat kosong (fill-in-the-blank-template) yang anda boleh isi tempat kosong dan edit sikit berdasarkan tawaran anda.

Ia akan menjimatkan masa anda untuk menulis ayat closing kepada prospek anda kelak.

Harga asal RM50. Anda boleh lihat maklumatnya di sini.

Berapa Harga Untuk Sertai 'RAHMAN Online Academy' Ini?

Di atas ini adalah harga asal setiap panduan yang terdapat di dalam ruangan academi online ini. Kebanyakan panduan ini masih lagi dijual secara 'stand-alone-product' ketika ini.

Dan jika anda buat kira-kira, keseluruhan harga panduan di atas jika anda nak beli berasingan sudah mencecah RM827.

Tapi hari ini saya amat berbesar hati untuk berikan anda DISKAUN istimewa. Anda hanya perlu bayar serendah RM297 sahaja.

Ya, dengan cuma RM297.. anda boleh akses kesemua panduan di atas dengan harga lebih jimat!

(Bayangkan jika satu produk anda jualkan dengan harga RM100 seunit, anda hanya perlu jual 3 unit dan anda dah balik modal!)

Ini adalah peluang terbaik untuk anda berjimat dan tambah ILMU anda.

Hari ni, Pelaburan Anda Hanya RM297!

Klik butang di bawah untuk akses ke ruangan akademi dengan harga istimewa. Harga asal RM827. Harga promosi cuma RM297!

join now

FAQ

Soalan lazim tentang Rahman Academy

  • q-iconSiapa yang sesuai sertai Rahman Academy ini?

    Setiap panduan yang terdapat di ruangan academy ini distruktur khas untuk anda yang sibuk di mana saya terangkan setiap modul dalam bentuk video berdurasi pendek sekitar 5-10 minit sahaja. Dan ada juga penerangan secara bertulis untuk memudahkan pemahaman anda.

    Lepas anda baca dan tonton setiap modul, anda boleh terus mula apply untuk bina bisnes produk digital anda.

    Kalau anda seorang business owner / entrepreneur yang nak ada pendapatan sampingan secara pasif daripada produk digital, maka program ni sesuai untuk anda. Ianya direka khas untuk beginner dan intermediate yang ingin capai results yang lebih baik.

  • q-iconBerapa yuran untuk akses ke Rahman Academy?

    Harga normal pendaftaran untuk program online Rahman Academy ialah RM597. Harga akan berubah mengikut waktu. Pembayaran hanya perlu dibuat sekali dan anda boleh akses kepada new videos, updates dan case study untuk seumur hidup.

  • q-iconAda refund policy tak?

    Saya tak provide refunds untuk program ni. Strategi ni telah saya guna pakai untuk pelbagai produk digital, sama ada produk saya mahupun produk orang lain.

    Strategi yang diajarkan di dalam program ini juga telah terbukti berkesan membantu ramai usahawan online lain menjana ribuan ringgit melalui bisnes produk digital. Jadi, kalau anda tak ada plan untuk belajar bersungguh – sungguh, saya advice supaya anda tidak menyertai program ini.

  • q-iconKalau saya tak faham dan perlukan bantuan?

    Jika anda mempunyai sebarang masalah tentang mana-mana modul yang terdapat pada ruangan academy. Selepas daftar, anda boleh hubungi saya secara personal melalui group support di telegram.

    Untuk soalan yang memerlukan penerangan lebih terperinci, anda juga boleh hubungi saya melalui email (private answer).

SAYA NAK JOIN RAHMAN ACADEMY