"Ketahui Bagaimana Cara Nak Bagi Makanan Tahan Lama Tanpa Bahan Pengawet!"


Dan Langkah Demi Langkah Memulakan Bisnes Makanan Hanya Dari Rumah Anda



rahmanbasri
Hai, saya Rahman Basri. Penulis ebook ini.

Ini adalah panduan bagaimana untuk anda mulakan bisnes makan hanya dari rumah.

 

  • Ebook ini saya tulis berdasarkan pengalaman saya dan isteri menjalankan bisnes makan dari rumah sejak daripada Ramadhan tahun lepas.
  • Melalui panduan ini, anda bukan sahaja akan belajar bagaimana cara nak buat persediaan nak mulakan bisnes ini, bahkan saya juga tunjukkan contoh kira-kira bagaimana nak tahu costing dan menetapkan harga jualan makanan anda kelak.
  • Part kira costing ini jika anda tersilap buat kira-kira boleh menyebabkan kerugian besar kepada bisnes anda.
  • Saya kongsikan juga antara cabaran menjalankan bisnes ini terutama dari segi delivery, dan bagaimana kami hadapi cabaran tersebut sehingga berjaya. Lebih-lebih lagi jika anda meniaga di bulan Ramadhan, anda wajib tahu bagaimana nak uruskan delivery dengan teratur.
  • Saya juga kongsikan bagaimana untuk anda hasilkan brand dan packaging yang boleh meningkatkan kepercayaan pelanggan terhadap produk anda. Alhamdulillah, walaupun produk makanan kami hanya dibuat di rumah, ia telah berjaya terjual sehingga ke luar negara seperti Australia!
  • Dan yang paling menarik ialah saya akan tunjukkan bagaimana cara kami lakukan promosi makanan homemade kami. Insyaallah anda pastinya lebih mudah memahami bagaimana nak menyusun strategi pemasaran melalui contoh casestudy yang kami kongsikan.
  • Untuk membantu anda menghasilkan jualan yang lebih banyak, saya tunjukkan contoh skrip closing power yang kami gunakan untuk close lebih banyak jualan daripada pelanggan kami. Ilmu ini anda wajib kuasai jika nak menjual makanan dengan lebih mudah.
  • Teknik review. Ini ilmu mahal yang bakal saya kongsikan kepada anda. Iaitu bagaimana kami dapatkan banyak positive feedback daripada pelanggan makan homemade kami. Alhamdulillah, ramai pelanggan membeli makanan kami selepas membaca review di facebook page berkenaan makanan kami.

Ini adalah contoh produk makanan yang saya dan isteri jual sejak daripada Ramadhan tahun lepas sehinggalah ke hari ini.

Kemudian, atas permintaan ramai kami telah upgrade packaging makanan kami menjadi lebih tahan lama dan boleh diposkan ke seluruh negeri.

Dengan penambahbaikan pada packaging makanan, kami dapat lebih ramai pelanggan di seluruh Malaysia. Bahkan ada pelanggan daripada luar negara turut menempah produk makanan kami dengan pakckaging baru ini.

Dengan pek instant nasi dagang ni, nak masak nasi dagang jadi lebih mudah.

MC Nasz
MC Nasz

Berita baik buat anda, semua proses bagaimana kami mulakan bisnes makanan ini ada saya kongsikan di dalam ebook panduan ini.

Insyaallah, saya berani jamin yang melalui ebook ini anda akan belajar banyak ilmu baru bagaimana untuk menjalankan perniagaan makan homemade ini. 🙂

Di atas ini adalah screenshot sebahagian ebook.

Sebagai makluman, ebook ini bukanlah dalam versi fizikal seperti buku yang akan diposkan ke rumah.

Ebook ini adalah dalam versi digital pdf.

Selepas tempahan, anda akan diberikan akses ebook ini melalui emel.

Anda boleh terus muat turun dan baca ebook ini melalui laptop atau pun smartphone anda. Nak print pun boleh. 🙂


LIHAT TESTIMONI PEMBACA EBOOK:

Alhamdulillah, Allah lorongkan saya utk memiliki ebook Tuan. Inilah yang saya sangat perlukan sekarang. Saya berniaga macam2, tapi antara yang saya nak majukan ialah produk Rendang Dendeng dan Sambal Hitam saya.

Sebelum ni saya buat bila raya saja. Memang dapat sambutan. Sambal hitam pula saya buat isi dalam bekas tupperware sahaja. Saya ada buat beberapa kajian sendiri, tapi buntu juga kadang2.

Jadi, sambil masuk kelas marketing sambil2 saya cari kaedah nak besarkan rangkaian produk saya. Ebook tuan sangat tersusun dan jelas Alhamdulillah. Sangat sesuai untuk saya. Terima kasih tuan. Syukur pada Allah temukan iklan tuan di FB saya. Mohon doakan saya Tuan. Semoga Allah kurniakan kejayaan dunia dan akhirat untuk tuan sekeluarga.

Norain Ismail
Norain Ismail

Saya senantiasa perhatikan usahawan seringkali mengambil mudah dalam meletakkan harga produk makanan yang mereka jual.

Biasanya mereka nak jual murah dengan tujuan menarik ramai pembeli katanya. Akhirnya dapat penat. Malahan ada yang gulung tikar.. Sebabnya tiada Ilmu. Alhamdulillah Ebook ini amat-amatlah membantu kepada Usahawan makanan dari rumah..

Wan Mohd Abzal
Wan Mohd Abzal

Saya memang tercari-cari panduan casestudy yang detail dan lengkap macam ni. Yg bukan sekadar motivasi semata-mata.

Ebook ni menjawab byk persoalan "HOW TO" yg bermain dlm minda saya. Alhamdulillah, saya dapat gambaran yg jelas cara setup dan cara kembangkan perniagaan ni.. Doakan perancangan saya utk upgrade sejenis kuih tradisional kpd snack harian.

Abdul Rahman Bin Yahya
Abdul Rahman Bin Yahya

Saya zero bab bisnes makanan. Ebook dari tuan Rahman ini bagi banyak value & info kepada saya yang baru nak start bisnes makanan homemade.

Dan yang best lagi ebook ini dihasilkan dari pengalaman tuan Rahman sendiri dalam bisnes makanan homemade yang beliau sendiri buat dan berjaya.

Alfa Fred
Alfa Fred

Antara yang menarik saya baca buku ini ialah cara penyampaian di dalam tulisan menarik, boleh baca 100 mukasurat terus.

Ianya based on pengalaman penulis sendiri, beliau cerita dari awal beliau terlibat, design logo, cari kotak makanan, kos bahan mentah dan banyak lagi. Apa yang penting, harga murah, tapi kualiti mmg terbaik.

Zulaimi Hassan
Zulaimi Hassan

Sejak PKP, kami tiada fixed income lg setelah syarikat suami bekerja tutup terus. Saya boleh masak dan selalu buat homebased homecook business pada local tapi saya berminat nak kembangkan ke luar untuk kawan2 yang berminat dan suka masakan saya..

Selepas dapat ilmu dari ebook tuan, saya rasa confident untuk teruskan minat saya ini. Saya lebih faham method dan pengurusan.

Sebelum saya jump ebook ni, saya sudah plan untuk daftar kursus dengan Mardi yg bagi saya agak mahal fee nya kerana buat masa ini, duit yang ada perlu saya jimatkan utk keperluan sahaja. Terima Kasih atas ilmu dan penjimatan yg saya dapat. Semoga Tuan murah rezeki kerana berkongsi ilmu.

Suzita Kadir
Suzita Kadir

Alhamdulillah.. Banyak ilmu yang sy dapat dari e-book ni. Saya pembuat laksa siam. Dan ingin untuk mengembangkan perniagaan dengan membuat secara pembungkusan utk tahan lama.

Setelah membaca ebook ni saya mendapat idea utk kembangkan peeniagaan saya. Sekarang macam2 terlintas untuk kembangkan perniagaan homemade saya. Terima kasih tuan. Memang sangat2 membantu untuk peniaga baru macam saya.

Zurina
Zurina

Alhamdulillah ebook ni membantu sy memahami dengan lebih jelas dan terperinci mengenai bisnes makanan.

Sy juga seorang peniaga makanan namun pandangam dan pengetahuan sy lebih luas selepas membaca ebook ni especially part packaging. Terima kasih tuan kerana sudi berkongsi experience dan pengetahuan dalam bisnes mknn ini.

Liyana Johari
Liyana Johari

Sebelum ni saya memang sudah beli pes nasi dagang Tuan Rahman.. memang memenuhi citarasa tekak orang KL.. Jadi.. bila Tuan Rahman nak kongsikan rahsia beliau jalankan bisnes ni.. Saya cepat-cepat beli.

Dan sebenarnya saya dapat 1 idea untuk jualan keropok terengganu dot com saya.. Macam ngam-ngam je panduan ni datang depan mata.. Sangat bermanfaat. Baru baca secara bacaan laju.. sudah dapat tangkap flow yang perlu dilakukan..

Musim PKP ni bagus untuk sesiapa yang ada bakat memasak untuk tambah pendapatan.

Anam Azizi
Anam Azizi

Plan saya lepas ni nak buat bisnes makanan homemade untuk tambah income selain bekerja. Tapi saya tak tau macam mana nak mula. Syukur saya jumpa panduan tuan Rahman Basri ni.

Dalam panduan ni banyak saya belajar terutama bab branding, packaging, costing dan marketing. Paling best hujung ebook ni ada contoh 25 idea bisnes makanan jadi ni membantu saya mana satu nak pilih menu untuk jual. Terima kasih tuan atas perkongsian ilmu dalam ebook ni.

Fitri Saminin
Fitri Saminin

Saya baru baca bab packaging da mcm2 idea yang terlintas di fikiran. Tu belum masuk bab buat ads,bab pengiraan kos dan untung tak habis baca lagi ni da ada idea untuk packaging yg kemas dan menarik.

Azam Shafi
Azam Shafi

First time jumpa ebook macam ni. Lengkap dan sangat2 berguna bagi yang nak mula berbisnes dari rumah.

Apa yang paling saya suka dalam ebook ni mengenai cara costing dan harga jualan. Sangat2 membantu. Selain tu, siap ada ajar cara marketing. memang terbaik la ebook ni. Doakan bisnes saya juga berkembang ya. Terima kasih buat Tuan Rahman atas ilmu dalam ebook ini.

Azhari Harun
Azhari Harun

Berapa Harga Untuk
Miliki Ebook Ini?

Hari ini saya ada offer istimewa.

Anda hanya perlu bayar RM90 RM40 sahaja!

Ya RM40 sahaja dan anda akan terima ebook yang mendedahkan langkah demi langkah bagaimana untuk anda mulakan bisnes makanan hanya daripada rumah.

Bukan itu sahaja.

Jika anda buat tempahan hari ini, saya berbesar hati untuk berkongsikan kepada anda satu Ebook eksklusif.

Ebook ini akan berkongsikan kepada anda 21 Idea Bisnes yang menarik menjelang bulang Ramadhan ini.

BONUS - Ebook 21 Idea Bisnes
Di Musim PKP & Ramadhan!

  • Ada 21 jenis idea bisnes yang dah terbukti menghasilkan jualan di musim PKP & bulan Ramadhan!
  • Setiap idea adalah sangat praktikal untuk anda mulakan dengan modal yang sangat rendah.
  • Kebanyakan idea bisnes ini anda boleh praktikkan bukan sahaja di musim PKP & Ramadhan, bahkan selepas ini pun anda boleh teruskan lagi bisnes tersebut.

Lihat antara komen pembaca ebook ini:

Ya, ia diberikan sebagai bonus buat anda!

Anda hanya perlu labur RM40 sahaja untuk dapatkan ebook ini.

Ya betul!

Harga sekarang memang tak masuk akal.

Tempah sekarang sebelum harga di naikkan lagi.

UPGRADE
(Optional)

Khas buat anda yang nak belajar secara online bagaimana untuk buat marketing produk makanan anda menggunakan Facebook, saya sarankan agar anda tonton Video RAKAMAN kelas online melalui zoom ini.

Di dalam video RAKAMAN kelas online zoom ini, anda akan belajar step by step bagaimana untuk membina copywriting & yang paling penting ialah bagaimana untuk anda membina kempen pengiklanan melalui Facebook ads dengan lebih berkesan untuk mempromosikan produk makanan anda.

Untuk dapatkan akses ke video RAKAMAN kelas online zoom ini, anda hanya perlu tambah serendah RM30 sahaja!

Jadi total pelaburan anda hari ini cuma RM70 untuk anda miliki ebook panduan bisnes makanan homemade beserta video recording kelas online zoom ini.

Dengan UPGRADE tempahan anda hari ini, anda juga akan menerima 2 bonus eksklusif berikut!

Bonus #1 - Cara Bina Packaging Makanan Tahan Lama

  • Di dalam ebook ini, saya ada kongsikan kat mana supplier untuk anda dapatkan mesin dan material packaging bagi makanan anda kelak.
  • Ini untuk membantu anda yang mempunyai persoalan berkenaan apa mesin yang patut digunakan, di mana nak cari kedai mesin dengan harga affordable, beserta cara bagaimana nak buatkan makanan anda lebih tahan lama.

Bonus #2 - Ebook Strategi Bagaimana Dapatkan 50-100 Pelanggan Pantas

  • Di dalam ebook bonus ini anda akan belajar cara mudah bagaimana untuk dapatkan pelanggan terawal yang boleh berikan review terhadap produk makanan anda.
  • Jadi, buat anda yang ingin belajar bagaimana memulakan bisnes makanan hanya dari rumah, jangan lepaskan peluang untuk baca ebook ini.

Klik salah SATU butang di bawah untuk buat tempahan sekarang!

[easy-pricing-table id="1301"]

Tempah hari ini sebelum harga dinaikkan!