Rahsia Bagaimana Newbie Ini Hasilkan RM21,584.15 Sebulan Hanya Di Ebay!

newbie-ebay

Assalamualaikum & hai semua 😀

Saya nak share pada anda macam mana newbie ebay, akaun yang masih baru.. daftar ebay baru sebulan dua tapi dengan strategi X ini berjaya menghasilkan USD4830.50 sebulan atau bersamaan dengan RM21,584.15!

Rahsianya ialah multiple akaun + produk hot!

Ini namanya “don’t put all the eggs in one basket”

Jika akaun baru, polisi  Ebay tidak membenarkan new seller menjual dalam kuantiti banyak untuk mengelakkan isu scammer. So untuk menghasilkan jualan 4 angka USD, anda perlu bermain multiple akaun untuk menghasilkan jualan yg banyak. Ianya juga bagus untuk akaun paypal anda yang tak terkejut dengan transaksi jumlah duit masuk yang banyak.

Ok mari kita tengok analisis akaun ini.

Akaun masih sangat-sangat baru. Tak caya? Saya cakap berdasarkan fakta dan kajian yang terperinci. dengan bantuan terapeak. Akhirnya saya berjaya membongkar rahsia newbie ni 🙂

1-encodco2-dacryko3-goofille4-gunildn5-celeseca6-nottaru7-garretry8-fordiard9-morrille10-miraiste

Nampak tak tarikh daftar akaun semuanya masih baru? Daftar bulan Ogos 2016 sehingga Okt 2016 semuanya.

Ini bukti bahawa akaun baru di ebay masih lagi boleh menghasilkan income 5 angka walaupun polisi ebay tak bagi kita menjual dalam kuantiti yang banyak.

Anda boleh tengok histogram di bawah ni menunjukkan setiap lag mewakili 1 akaun ebay, total keseluruhan sales seller ini kalau kita ambil untung bersih 40% jer dari sales dia maknanya.

40% x $4830.50 x RM4.47 = RM8636.94. Besar tuh gaji part time jer.. kalah gaji PhD beb!!!

data

Kesimpulannya, tujuan artikel ini untuk bantu buka mata anda macam mana nak survive di ebay. kalau orang lain boleh buat, maknanya anda pun boleh buat. Jangan banyak bagi alasan. Jangan tunggu sampai dah terdesak perlukan duit baru anda nak mulakan bisnes. Waktu anda tak perlukan duitlah anda bina skill and knowledge buat duit kat ebay ni.

Keduanya, kalau anda ada modal, jangan kedekut dan berkira nak laburkan pada majlis ilmu dan bahan-bahan ilmiah.. semua pelaburan anda pada knowledge takkan merugikan anda. malah akan datang memang ilmulah yang akan bantu anda. Biar kita miskin harta, tapi tak miskin budi bahasa dan ilmu yang bermanfaat.

Ok tu jer nak cerita. adios! 🙂

*Kredit: perkongsian di atas adalah ditulis oleh rakan saya, Zul Ariffin.

shadow-ornament

Jika anda berminat untuk belajar menjual di Ebay, Tuan Zul ada sediakan satu panduan lengkap untuk newbie bagaimana nak memulakan bisnes di ebay dengan hanya menggunakan dropship sahaja.

-->> Boleh klik disini untuk tempahan <<--

 

shadow-ornament

30 Comments

  • Shuryanna

    Reply Reply January 15, 2017

    Share some info about ebay

  • Luthfi

    Reply Reply January 17, 2017

    Multiple akaun ni maksudnya bagaimana? Adakah boleh menggunakan alamat email yang sama atau berlainan?

    • Rahman Basri

      Reply Reply January 17, 2017

      Multiple akaun ni ialah akaun yang berbeza2. Emel beza, nama beza, dan alamat beza dan paypal beza.

  • thehaikal

    Reply Reply January 21, 2017

    Ok. kne test cara ni pulak haha 🙂

    • Rahman Basri

      Reply Reply January 24, 2017

      Ok.

  • hamran

    Reply Reply January 23, 2017

    Sudah beli ebook ruj RuJHOYK3S.sila rujuk.TQ

    • Rahman Basri

      Reply Reply January 24, 2017

      Sila semak inbox emel atau spam kerana pautan download telah dihantar ke emel. Tqvm 🙂

  • MOHD NASIR

    Reply Reply January 23, 2017

    Salam Tuan..Saya ada membuat tempahan eBook Panduan Ebay…Telah membuat bayaran maybank2u Rm197 pada 23 Januari 2017 ke akaun RGB…Tapi sampai sekarang tiada respon dari pihak tuan..

    • Rahman Basri

      Reply Reply January 24, 2017

      Sila semak inbox emel atau spam kerana pautan download telah dihantar ke emel. Tqvm 🙂

  • fauzi

    Reply Reply January 24, 2017

    saya ingin bertanya bolehkan 1 orang mempunyai dua akaun paypal? adakah bermaksud 2 akaun bank yg berlainan?

    • Rahman Basri

      Reply Reply February 8, 2017

      Boleh. Tuan perlu ada kad debit yang berlainan untuk buka akaun paypal yg berbeza.

  • Hany

    Reply Reply January 25, 2017

    Salam, Ada beza taa buku eBay yang ni dgn buku pre-launch tuan nnt ea? Harga dgn input ade beza or penambahan taa.

    • Rahman Basri

      Reply Reply February 3, 2017

      Wsalam. Ia sama sahaja.

  • amzar

    Reply Reply January 26, 2017

    Tuan…klu satu akaun shja x ckop?

    • Rahman Basri

      Reply Reply February 3, 2017

      Boleh, cuma better buat lebih dari satu acc sebagai back up.

  • Shuhaily

    Reply Reply January 26, 2017

    Br bc emel..sempat lg ke nk dpt diskaun rm97 utk ebook?

    • Rahman Basri

      Reply Reply February 3, 2017

      Kami ada sediakan 2 pakej pilihan:

      1. RM97
      – eBook Panduan ebay intelligence

      2. RM197

      – eBook Panduan ebay intelligence
      – Adobe Photoshop Portable
      – Document Template Follow up customer
      – Tools kit ebay
      – Document template avatar multiple account
      – 400 niche berpotensi di ebay
      – Template keyword ebay feedback (Microsoft word)
      – Ultimate guide for dropshipping
      – 50 ways to make your first sale
      – group support di FB

      Boleh klik disini untuk tempahan:

      http://fbadscalc.com/v1/packages/1483964514-ebook-panduan-ebay

      Terima kasih.

  • Ikram

    Reply Reply January 27, 2017

    Untuk mkluman sy dh bank in td.

    • Rahman Basri

      Reply Reply January 27, 2017

      Ok. Saya dah approve.

  • widad

    Reply Reply February 12, 2017

    Salam..masa sy buka acc paypal dan diminta masukkan no acc debit card tp rejected.kenapa ye..dh cuba smua debit n credit card.

  • Hana Fariza

    Reply Reply February 20, 2017

    assalammualaikum Tuan,

    Mohon pencerahan, Kalau beli pakej rm 197 , termasuk daftar di ebay kah?

    thanks.

    • Rahman Basri

      Reply Reply February 21, 2017

      Wsalam puan.

      Puan perlu daftar sendiri di Ebay, tapi jangan risau kerana dalam panduan ini ada disediakan tutorial bagaimana nak mendaftar di ebay.

  • fuad

    Reply Reply February 24, 2017

    untuk makluman tuan, saya telah membuat pembayaran utk pakey 197. terima kasih.

    • Rahman Basri

      Reply Reply February 25, 2017

      Ebook dah dihantar ke emel tuan. Sila semak spam jika masih belum terima di inbox. Thanks 🙂

  • Fadzil Atan

    Reply Reply February 25, 2017

    Bila nak buat training di shah alam?

  • Ain

    Reply Reply February 25, 2017

    Assalam tuan. Adakah topik yg dibincangkan dalam bengkel ada tambahan topik lain? Atau sama sahaja ilmunya dalam pakej b?

    • Rahman Basri

      Reply Reply March 10, 2017

      Ada tambahan lain. Di bengkel, akan diajarkan more to research produk yang mudah terjual di ebay.

  • Ayie

    Reply Reply February 25, 2017

    Beli ebook melalui link tuan… Ada bonus tambahan ?

  • Syafiqah

    Reply Reply March 1, 2017

    Assalamualaikum Tuan saya sudah membuat pebayaran RM197 pada 28/2/2017 atas nama Muhammad Khazizi ke akaun Rahman Basri tetapi masih tiada respon ..

    • Rahman Basri

      Reply Reply March 10, 2017

      Sila semak spam emel, mungkin link download masuk ke situ. Tempahan dah disahkan.

Leave A Response

* Denotes Required Field